Menu

Opleidingen

Wijn degustatie

Ontdek op een ontspannen, gezellige en informatieve wijze, gedurende 4 uur, in het comfort van je vrienden, familie of collega’s en in, door jou gekozen tijd en ruimte, de basis van het wijnproeven.

Je leert hoe een fles wijn op perfecte manier wordt gepresenteerd, geserveerd en vooral gedegusteerd! Je wordt een kenner op gebied van druivensoorten en de meest belangrijke wijnstreken ter wereld. Proef 5 verschillende soorten wijn en ontdek met vrienden, collega’s of familie de wondere wereld van “In Vino Veritas”!

Etiquette leer

Ontdek op een ontspannen, gezellige en informatieve wijze, gedurende 4 uur, in het comfort van je vrienden, familie of collega’s en in, door jou gekozen tijd en ruimte, de basisprincipes van etiquette. Hier leer je hoe een perfecte gastheer/vrouw wordt, hoe je gasten te verrassen, te verwennen door je perfect gedekte tafel en tafelplan. Maak de mooiste creaties met de servetten van je gasten en zorg ervoor dat je opvalt door je kennis van het protocol en etiquette. Xcelllent zal je veranderen tot de perfecte gastheer/vrouw, waar gegarandeerd, menig vrienden jaloers op zullen zijn.

Champagne degustatie

Ontdek op een ontspannen, gezellige en informatieve wijze, gedurende 4 uur, in het comfort van je vrienden, familie of collega’s en in, door jou gekozen tijd en ruimte, de basis van Champagne. Je leert hoe een fles wijn op perfecte manier wordt gepresenteerd, geserveerd en vooral gedegusteerd! Je wordt een kenner op gebied van zijn druivensoorten en hoe Champagne wordt gemaakt. Proef 5 verschillende Champagnes en ontdek samen met je vrienden, collega’s of familie de wondere wereld van “ Bubbly”.

Tarieven gepersonaliseerde cursussen

Groepstarieven voor meer dan 12 personen enkel beschikbaar op aanvraag.
Tarieven kunnen ten allen tijde aangepast worden en zonder voorafgaande verwittiging.
Inclusief: BTW 21%, 4 (vier) uur cursus, hand-outs, degustatieglazen, 5 (vijf) kwaliteitswijnen/ Champagnes, verplaatsingskosten van- en naar de degustatielocatie.
exclusief: degustatielocatie.

** Alle demonstratiemateriaal worden voorzien door Xcelllent, tenzij anders afgesproken. Inclusief zijn hand-outs, BTW 21%, verplaatstingskosten van- en naar de cursuslocatie, 4 (vier) uur cursus.